Matematik Bölümümüzce Ankara’daki Liselerin Matematik Olimpiyat Takımlarına Yönelik Bir Seminer Düzenlendi

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü’nün, liselerin Matematik Olimpiyat takımlarında yer alan öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “Matematik Olimpiyat Sorularına Nasıl Yaklaşılmalıdır?” başlıklı seminer 21 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Matematik Bölümü bu seminerle, gelecekte matematik yapma ya da edineceği mesleki alanda matematiği etkin kullanarak ülkemizin Bilim ve Teknolojideki gelişimine katkı sağlama potansiyeli taşıyan lise öğrencilerinin analiz yapabilme becerilerini geliştirerek matematik sevgilerini arttırmayı amaçlamaktadır.

Tüm liselere açık olan bu seminere 15 lise katılmak üzere müracaat etmiş ve aşağıdaki listede belirtilen okulların matematik olimpiyat takımlarındaki öğrencileri ve danışman öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 60 kişi katılmıştır. Seminerde Yrd. Doç. Dr. Fatih Sulak sonlu matematik alanında önceden belirlediği farklı düzeylerde 6 olimpiyat sorusunun çözümlerine nasıl yaklaşılması gerektiğini öğrencilerle tartışarak  çözüm yollarını açıkladı.

Yaklaşık iki saat süren seminerin sonunda öğrenciler ve  öğretmenlerle değerlendirme toplantısı yapıldı. Gerek öğretmenler gerekse öğrenciler genel olarak seminer hakkında olumlu görüş belirterek gelecek dönemlerde de benzer bir seminerin Atılım Üniversitesi’nde tekrarlanmasının çok yararlı olacağını vurguladılar.

Katılan Okullar:

1. Atlantik Lisesi