Bölümümüz Uygulamalı Matematik alanında yayınlarda 3. sırada

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü 1980-2013 yılları arasında SCI-Expanded kapsamında yapılan toplam yayınlar dikkate alınarak yapılan sıralamada Türkiye'de Uygulamalı Matematik alanında 3. sırada, Teorik Matematik alanında ise 16. sırada, genel sıralamada ise 8. sırada yer aldı. Türkiyedeki matematik etkinliklerinin yer aldığı www.turkmath.org sayfasında, istatistikler başlığı ile yayınlanan araştırmada Türkiye'deki tüm üniversiteler dikkate alınmıştır. Bu araştırmaya göre bölümümüz özellikle Uygulamalı Matematik alanında ön sıralarda yer alırken Teorik Matematik alanında da iyi bir konuma sahiptir. Üniversitemizin kuruluş tarihinin 1996, Bölümümüzün kuruluş tarihinin 2001 olduğu ve üst sıralarda yer alan üniversitelerin matematik bölümlerinin öğretim üyesi sayısının bölümümüz öğretim üyesi sayısından daha fazla olduğu göz önüne alınırsa bölümümüzün elde ettiği başarı daha da önem kazanmaktadır. Yapılan araştırmaya göre kurum sıralaması, yazarların makale sayıları sıralaması ve en çok atıf alan makaleler sıralamasında Uygulamalı ve Teorik Matematik alanlarında Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü'nün yeri aşağıdaki gibidir.

Uygulamalı Matematik:

• Kurum sıralaması: 3. sıra
  • Yazar sıralaması:
    • Erdal Karapınar 1. sıra (86 yayın)
    • Gusein Guseinov (H. Şirin Hüseyin) : 11. sıra (38 yayın)
    • Sofiya Ostrovska: 61. sıra (18 yayın)
  • En Çok Atıf Alan Makaleler:
    • Gusein Guseinov (H. Şirin Hüseyin): 4. sıra, 144 atıf (On Green's functions and positive solutions for boundary value problems on time scales, Journal of Computational and Applied Mathematics, 2002)
    • Ahmet Yaşar Özban: 11. sıra, 78 atıf (Some new variants of Newton's method, Applied Mathematics Letters, 2004)
    • Gusein Guseinov (H. Şirin Hüseyin) : 13. sıra, 75 atıf (Integration on time scales, Journal of Mathematical Analysis and Applications, 2003)
    • Erdal Karapınar: 19. sıra, 64 atıf (Couple fixed point theorems for nonlinear contractions in cone metric spaces, Computers & Mathematics with Applications, 2010)
    • Erdal Karapınar: 47. sıra, 44 atıf (Fixed point theory for cyclic weak phi-contraction, Applied Mathematics Letters, 2011)